Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Aanbiedingen

De rol van de planeet Saturnus in je horoscoop

Weg met al deze watjes die hun vreselijke lot betreuren; die beven van schroom bij de gedachte aan een nieuwe Saturnus-overgang. De tijd heeft me geleerd dat als je autonomie, respect, autoriteit, meesterschap, wijsheid, een goed figuur, waardigheid, stijl, oordeel, een lang leven, jukbeenderen om voor te sterven, zekerheid, een pensioen en om een ​​stempel op de wereld te drukken, dan moet je aanbidden in de tempel van Saturnus, aan zijn voeten kruipen en leren volgens zijn regels te spelen. Als het je lukt om dit alles te verwerven zonder daarbij ook een gespannen en angstige controlefreak te worden, dan ben je inderdaad een echte adept! Marsillio Ficcino zei dat Saturnus de hoogste is … en de laagste. De alchemisten namen Saturnus / Lood als basismateriaal. De laagste manifestatie van geest in materie. Houd een brok lood in je kleine hand en je voelt het innerlijke vuur ervan – het is nooit koud zoals de meeste andere metalen. Werkend met het innerlijke vuur van Saturnus / lood, verhoogden ze het trillingsniveau naar dat van puur en onvergankelijk goud, terwijl ze tegelijkertijd het gruis van hun eigen persoonlijke Saturnus transformeerden in het pure goud van vaardigheid en meesterschap. We weten allemaal dat er een stukje gruis nodig is om een ​​parel te maken – nou, we hebben allemaal de maalkracht van Saturnus nodig om het goud te bereiken waartoe we allemaal individueel in staat zijn.

We leven in de wereld van Saturnus

Ruimte / tijd en zwaartekracht zijn Saturnus in zijn meest fundamentele manifestatie. Als je leeft, in een lichaam, op aarde, dan heb je Saturnus. Er is geen ontsnapping mogelijk – behalve door de Dood – niet voor niets staat het ook bekend als de Magere Hein. Maar daarom zijn we hier – geïncarneerde geest, belichaamde ziel. We hebben ervoor gekozen om hier in de vallei van de schaduw van de dood te komen, om belichaamd te worden in vorm, zodat we die prachtige visioenen die naar voren komen in onze creatieve verbeelding kunnen manifesteren en waarmaken. Stel je voor dat we allemaal in de rij staan ​​in de hemel, absoluut kokhalzend voor de kans om een ​​beetje Saturnus te ervaren. Iedereen kan schitterende Neptuniaanse visioenen in gedachten hebben, maar dat is precies waar ze zullen blijven, tenzij we de discipline, het geduld en de praktische toepassing hebben om ze te verwezenlijken, ze te manifesteren. En het kost tijd om Saturnusvaardigheden, leeftijden, leeftijden en tijdperken te leren. Tot het zelfs saai wordt. Weet je nog dat je een muziekinstrument hebt leren spelen of hebt leren typen of breien? Denk aan de leerlingen die zeven jaar [een kwart van een Saturnuscyclus] bij een meester waren aangesteld en als ze dan goede jongens waren geweest en de tests hadden doorstaan, bereikten ze de rang van gezel. In dit stadium gingen ze de weg op met hun gereedschapskist, ontwikkelden hun vaardigheden door praktische ervaring en oefening en pas daarna, na nog eens zeven jaar [het punt van de oppositie], werden ze geschikt geacht om een ​​meester-vakman te worden genoemd. Het kostte veel tijd en een harde strijd en een dure schoenmakersrekening, maar als ze eraan vasthielden, was de beloning van Saturnus de hunne. Een leven lang respect en veiligheid was gegarandeerd – uiteraard behoudens een Uranische transit!

Saturnus in je horoscoop is zwaar

Natuurlijk, maar wat je niet doodt, maakt je sterk, hè? Wat heeft het voor zin om te proberen verbluffende biceps te ontwikkelen door een paar ballen pluis op te tillen? Kracht en definitie van spieren worden ontwikkeld door tegen weerstand te duwen, nietwaar? En door ook steeds het gewicht te verhogen. Saturnus is meestal niet zo moeilijk – de druk neemt op latere leeftijd af. Dus als je de innerlijke middelen kunt vinden om door die vroege kwellende en pijnlijke stadia te blijven rijden, zullen de beloningen komen. Beetje alsof je in een kosmische sportschool bent. Hoe zwaarder het gewicht dat u probeert op te tillen, hoe sterker uw spieren zullen groeien – zelfs als u af en toe een hernia krijgt!

Saturnus in je horoscoop is beperkend

Zelfs de fysieke aard van de planeet Saturnus  in een horoscoop geeft ons de duidelijke boodschap dat het omsingelen is waar het om gaat. Zijn die ringen niet een van de mooiste bezienswaardigheden in het hele zonnestelsel? Het is de taak van Saturnus om te scheiden, het ene ding te onderscheiden van het andere, om definitie te creëren. Grenzen, randen en randen zijn allemaal het domein van Saturnus. Ze houden je misschien binnen, maar ze houden ook veel nare dingen buiten en besparen veel onnodige rotzooi. Saturnus regeert het skelet, dat de interne structuur van ons lichaam vormt en ook de huid, die het van de buitenwereld scheidt. Stel je voor hoe glad de trottoirs zouden zijn als niemand van ons huiden had om al onze rommelige stukjes op hun plaats te houden. Stel je voor hoeveel micro-organismen ons zouden binnendringen als we niet zo’n schitterend beschermend schild hadden als de huid. Ik was eens erg ingenomen met een verhaal over een man die geobsedeerd was door het verontrustende feit dat hij een skelet in zich had. Elke keer dat hij in de spiegel keek, zag hij deze schedel naar hem grijnzen. En dus betaalde hij een toverdokter voor een drankje om het skelet op te lossen – en eindigde als een heel gelukkige klodder glub op de stoep. Nog meer rommelige stukjes om over te struikelen!

Saturnus is noodzakelijk

Je hebt geen keus met Saturnus. Als je het geluk hebt dat Saturnus een aspect van je geboortepersoonlijkheid heeft. Dan zal het lot ervoor zorgen dat op de een of andere manier de persoon, de structuur of het systeem dat Saturnus ’taak zal uitvoeren om dat aangeboren potentieel te beperken, zich zal manifesteren en zijn best zal doen om het levende daglicht uit jou, het slachtoffer, te verpletteren. . Kronkel en vecht zo veel als je wilt, in je eerste 14 jaar is er absoluut geen ontkomen aan. Maar het rare is dat al dit worstelen en kronkelen bepaalde psychologische of zelfs fysieke spieren ontwikkelt die, in een later stadium in de cyclus van Saturnus naar die geboorteplaneet, sterk genoeg zullen zijn om perfect bij je te passen voor een taak of bezigheid. Onder druk staan ​​is geen slechte zaak. Bepaalde chemische reacties kunnen alleen onder druk plaatsvinden. Bepaalde veranderingen kunnen alleen onder druk plaatsvinden. En er vinden veranderingen plaats onder de druk van Saturnus. Noodzaak roept Iedereen die voor een baby moet zorgen, die moet worden gevoed, verschoond of getroost wanneer hij erom vraagt, ongeacht of u uitgeput bent en liever op de been bent en liever naar East Enders kijkt – er is helemaal geen keus. Geen gefluister van een keuze. Je moet het gewoon doen. Noodzaak roept. Maar na verloop van tijd ontwikkelt dit een bepaald soort innerlijke spier, een die vrouwen innerlijke kracht en veerkracht geeft als het gaat om doorgaan met het leven en het hoofd bieden en doorgaan waar de meeste mannen niets van af weten. En dat, geloof het of niet, is waar wijsheid ligt. Omdat het leven niet alleen om keuzes gaat en de vrijheid om te doen wat we willen, wanneer we willen. Wat de opvatting van vrijheid van onze westerse cultuur ook inhoudt dat het tegendeel is, het leven zelf blijft ons oproepen om onze plicht te doen, onze verantwoordelijkheid te vervullen, te beschermen en te verdedigen – om de veiligheid en continuïteit van het leven zelf te verzekeren. Het leven vereist het. Als we het niet doen, gaan we dood. Gemakkelijk. Als we er een gewoonte van maken om naar East Enders te kijken in plaats van de baby te voeden, zal de baby lijden en het is maar al te waarschijnlijk dat een andere Saturnische figuur in de vorm van de vriendelijke maatschappelijk werker zal moeten ingrijpen.

De Romeinen waren toegewijden van Saturnus

En kijk hoe goed ze het deden! Ze zijn erin geslaagd de wereld te regeren! Ze hielden zijn standbeeld in het Capitool en bewaakten de staatskas. Ze bonden het beeld vast met linnen stroken, niet om de beperkende aard van Saturnus te symboliseren, maar om te voorkomen dat hij weg zou komen! Slaven brachten hem kleine handboeien om toen ze de vrijheid bereikten, niet om zijn kettingen te symboliseren, maar om hem te bedanken voor zijn ontsnappende slavernij. Het lijkt erop dat de Romeinen iets wisten dat we zijn vergeten. De Romeinen hielden van Saturnus en eerden hem omdat hij hen had geleerd meesterschap te verwerven door middel van landbouw, techniek en architectuur. Hij had hun de kennis gegeven die hen in staat stelde hun volk te voeden; het leven comfortabeler en efficiënter maken en grote en duurzame monumenten bouwen. Hij had hun de kunsten van beschaving geschonken. Hun fantastische comfort in levensstijl, evenals hun politieke en militaire overheersing, waren ze te danken aan Saturnus. Landbouw is in wezen een kunst van timing, weten wanneer je moet zaaien en wanneer je moet oogsten. Engineering gebruikt de kennis van natuurlijke wetten en krachten om dingen efficiënt te laten werken. En een goed begrip van de zwaartekracht helpt enorm om uw colosseums voor langere tijd te laten opstaan! Iedereen die ooit iets heeft gebouwd, kent de waarde van het schietlood. Het geeft je een echte verticaal om naar toe te bouwen. Als je muur niet waar is, zal de zwaartekracht van Saturnus het uiteindelijk hebben – en eroverheen zal het omvallen. Alleen door het loodgewicht van Saturnus te volgen, door op te bouwen tot een echte verticale lijn, kan de invloed van Saturnus worden overwonnen. Denk er over na. Daar zit een belangrijke les in. Hoe dan ook, het Romeinse begrip van deze wetten stelde hen in staat structuren te bouwen die vandaag, na 2000 jaar, nog steeds enorm indrukwekkend zijn. Ik vraag me af of Canary Wharf er over nog eens 200 nog zal zijn? Maar we zijn ons er allemaal van bewust dat te veel Saturnus repressief kan zijn tot het punt dat elke creatieve visie volledig teniet gaat. De Romeinen waren slim – of ze probeerden het te zijn – in die zin dat elke saturnalia, de linnen banden van het standbeeld van Saturnus werden losgemaakt en iedereen gek werd! De sociale orde werd op zijn kop gezet, de dwaas regeerde in plaats van de koning en iedereen werd volledig gepleisterd – heel Neptunus! Maar de geschiedenis getuigt van het feit dat deze jaarlijkse ritus op zichzelf niet voldoende was om te voorkomen dat ze uitgroeien tot controlefreaks. En zoals bij elke planetaire invloed, wanneer het overdreven dominant wordt, werd hun grootste kracht hun grootste zwakte en stortte hun rijk ineen. Gehoorzaam de regels van Saturnus! Dus Saturnus is niet alleen het symbool van dat wat je bindt, veel magischer en belangrijker, het bevat eigenlijk de geheime sleutel om aan diezelfde ketenen te ontsnappen. Zie! Gehoorzaam de regels van Saturnus, leer de kneepjes van zijn vak en je zult vrij zijn van de overheersing van de ander. U zult uw eigen meester of meesteres zijn. U zult een autoriteit zijn. U zult worden onderscheiden. Het zal niet gemakkelijk worden. En het is een levenswerk – twee Saturnus-cycli links. Lees meer over de rol van Saturnis in je geboortehoroscoop, of de voorspellingen in je dagelijks leven in de daghoroscoop of week horoscoop.