Website maken

Een website maken

Ik heb onlangs een eigen bedrijf opgestart. Het is een klusbedrijf, waarmee ik mij laat inhuren voor grote en kleine klussen, door particulieren en bedrijven. Het bedrijf is gevestigd in een dorp van gemiddelde grootte. Ik woon zelf ook in dit dorp, wat als voordeel heeft dat mensen mij kennen en weten dat ik een bedrijf ben gestart, zodat het relatief gemakkelijk is voor mij om klanten te werven. Mijn buurman vroeg me laatst echter of ik al met een website maken aan de slag was geweest. Hij had me namelijk geprobeerd te vinden op het internet, omdat een vriend van hem een aannemer zocht. Hij had me echter niet kunnen vinden, en hij vroeg zich af waarom. Ik had er eerlijk gezegd ook nog helemaal niet over nagedacht, een website maken. Ik heb wel een beetje verstand van computers, maar zelf een website maken? Ik dacht niet dat ik dat zou kunnen. Daarom heb ik het idee naast me neergelegd en er een tijdje niet aan gedacht. Toen ik echter een aantal maanden bezig was met mijn bedrijf, begon het aantal opdrachten dat ik kreeg steeds minder te worden. Veel mensen die ik kende hadden nog wel wat achterstallig onderhoud of een kleine klus die gedaan moest worden, en omdat ik net een bedrijf geopend had wilden ze me in deze eerste maanden steunen door me wat werk aan te bieden. Het werk begon echter een beetje op te raken. Ik ben toen naar mijn buurman gegaan met de vraag of hij me iets meer kon vertellen over zijn idee: een website maken voor mijn bedrijf. Hij heeft me toen toegezegd te willen helpen, mits ik mij eerst verdiepte in hoe ik dit wilde aanpakken. Dat heb ik vervolgens gedaan, en uiteindelijk heb ik een keuze kunnen maken en een website kunnen realiseren via Webdesignwijzer.

Een website maken: verschillende mogelijkheden

Het belangrijkste gedeelte van een website maken is ook direct het moeilijkste. Ik ben me gaan verdiepen in hoe je helemaal zelf een website maken kunt, en de vaktermen waar ik niets van begreep vlogen me om de oren: iets met HTML-codes en CSS? Ik heb toen direct besloten dat ik het niet aandurfde om het volledig zelf te gaan doen, dus ben ik verder gaan kijken. Toen vond ik een aantal programma’s, waarmee je je eigen website kunt maken, ook als je er eigenlijk geen verstand van hebt. WordPress is zo’n programma. Hiermee kun je met behulp van een gegeven basisprogramma een eigen website maken, zonder dat je deze zelf hoeft te programmeren. Het is echt relatief simpel in gebruik, waardoor je website maken een eenvoudig klusje wordt. Ik heb er echter even goed naar gekeken, en ben er toen achter gekomen dat ik voor op de lange termijn wel een ander ontwerp zou willen voor mijn website. Ook al heeft WordPress heel veel opties, ik zou toch een meer persoonlijke website willen. Ook kan iedereen zien dat je dit programma gebruikt, en is het dus direct duidelijk dat je niet veel tijd en/ of geld over had voor het website maken of laten maken. Voor een eigen bedrijf vind ik dit niet professioneel overkomen. Ik ben toen verder gaan zoeken op het internet en toen vond ik mijn perfecte oplossing: er zijn bedrijven die een website maken voor andere bedrijven! Je kunt iemand inhuren die jouw eigen website maken kan, precies zoals je die zelf wilt. Het enige nadeel hiervan is dat het redelijk wat geld kost. Ik ben met deze verschillende opties naar mijn buurman gegaan, die me heeft geholpen om de mogelijkheden naast elkaar te leggen en tot een beslissing te komen.

Zelf doen of toch uitbesteden?

Mijn buurman stelde eerst een erg belangrijke vraag: hoeveel geld wil je in je website investeren? Dit vond ik al direct lastig. Ik had al redelijk wat geld verdiend in de afgelopen maanden, maar ik moet hier natuurlijk ook van rondkomen. Het leek me niet verstandig om al mijn geld al direct te investeren in één ding, straks kreeg ik ineens geen opdrachten meer en kon ik niet meer eten. Het budget was daarom niet heel groot. Ook is het natuurlijk belangrijk wat voor opties de website moet hebben. Moet er alleen informatie op komen te staan, of wil ik er in de toekomst meer mee kunnen? Ik zou het bijvoorbeeld erg leuk vinden om uiteindelijk, als het bedrijf goed loopt, op de website verschillende gereedschappen die ik gebruik aan te bevelen en ook te verkopen. Zo kan ik niet alleen mijn diensten aanbieden, maar de gewone mens ook helpen kleine dingen zelf te doen. De buurman zei echter dat ik dan wel moest kiezen voor een website maken laten, en dat dit snel heel wat meer geld kwijt kost dan dat ik er in wilde steken. Ik heb toen besloten om eerst, samen met mijn buurman, een site te maken met behulp van een (gratis) programma. Het belangrijkste doel was namelijk om mijn bedrijf op het internet te krijgen. Mijn theorie is, dat als ik eerst maar zichtbaar ben op het internet, ik meer opdrachten binnen zal krijgen. Ik heb vervolgens besloten om iedere maand een vast bedrag opzij te zetten als ik dit kan missen. Dan laat ik over een jaar een website maken door een professional van mijn gespaarde geld en is mijn bedrijf misschien inmiddels zo gegroeid dat een goed lopende, professionele website maken laten ook wel nodig is.

http://www.webdesignwijzer.nl/website-maken-geen-peulenschil/