Gratis Artikel Plaatsen
Image default
Financieel

3 dingen die elke slimme shopper doet bij het vergelijken van persoonlijke leningen

Wees slim. Gebruik deze tips om geld te besparen op uw persoonlijke leningen.

Persoonlijke leningen zijn een geweldige manier om de verbouwing van uw huis te financieren of een hoge rente op uw creditcardschuld af te lossen, maar dat is niet het geval. altijd de meest betaalbare manier om geld te lenen. Er is geen onderpand, dus financiële instellingen rekenen hogere rentetarieven om zichzelf tegen verliezen te beschermen.

Je kunt niets doen om de tarieven van een bedrijf te veranderen, maar er zijn een paar dingen die je kunt – en moet – doen om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke deal krijgt.

Hier zijn drie bewegingen die de slimste kopers maken bij het vergelijken van persoonlijke leningen.

1. Controleer uw kredietrapporten

Het is een stap die maar weinig mensen denken te nemen, maar het kan het verschil zijn tussen een acceptatie en een weigering of een lage rente en een hoge. Uw kredietrapporten zijn een geschiedenis van uw financiële verantwoordelijkheid en ze zijn meestal vrij nauwkeurig, maar er gebeuren fouten.

Bedrijfsfouten of identiteitsdiefstal op uw kredietrapport kunnen uw kredietscore en uw kans op het verkrijgen van een lening. Als u uw rapporten niet controleert, weet u misschien niet dat de fouten bestaan totdat uw aanvraag wordt afgewezen.

Iedereen heeft recht op één gratis kredietrapport per bureau per jaar via AnnualCreditReport.com. Als u uw kredietrapport al heeft opgebruikt, kunt u kredietrapporten kopen bij de kredietbureaus zelf of bij bedrijven die kredietbewaking aanbieden.

Als u onjuiste informatie in uw kredietrapport opmerkt, dient u het kredietbureau en de financiële instelling die aan de rekening is gekoppeld. Misschien wilt u wachten met het aanvragen van uw persoonlijke lening tot de zaak is opgelost.

2. Vergelijk tarieven van meerdere kredietverstrekkers

U komt misschien in de verleiding om een persoonlijke lening af te sluiten via uw lokale bank of een bedrijf waarmee u eerder heeft samengewerkt. Maar als u alleen de tarieven van één bedrijf controleert, heeft u geen referentiekader om u te vertellen of u een goede deal krijgt.

U kunt beter aanvragen indienen bij meerdere kredietverstrekkers en dan vergelijken wat ze u aanbieden om te zien welke de beste tarieven en kosten heeft.

Probeer al uw persoonlijke leningaanvragen binnen een maand na elkaar binnen te krijgen om het effect op uw kredietscore te minimaliseren. Elke keer dat u een nieuwe lening of kredietlijn aanvraagt, voert de kredietverstrekker een harde kredietcontrole uit die uw score met een paar punten verlaagt. plaats binnen 30 dagen als een enkele aanvraag. Weten hoe je dit zo snel mogelijk kan doen? Kijk dan op https://minilening-zonder-bkr.nl/ voor de beste snelste tips. 

3. Lees de kleine lettertjes

Een persoonlijke lening lijkt op het eerste gezicht misschien betaalbaar, maar extra kosten verborgen in de kleine lettertjes kunnen u uiteindelijk meer kosten dan u had verwacht. Sommige kredietverstrekkers rekenen opstartkosten aan, die meestal een percentage van uw geleende bedrag zijn. Doorgaans trekt uw geldschieter de startvergoeding af van het totale bedrag dat u leent, zodat u uiteindelijk minder ontvangt dan u had verwacht.

Als u van plan bent uw persoonlijke lening eerder terug te betalen dan het normale betalingsschema, u moet ook controleren op boetes voor vervroegde aflossing of vooraf berekende rente. Boetes voor vervroegde aflossing zijn een extra vergoeding, meestal een percentage van uw resterende saldo, die u verschuldigd bent als u uw persoonlijke lening eerder dan gepland afbetaalt. Dit compenseert de geldschieter voor de extra rente die u zou hebben betaald als u zich aan het normale betalingsschema had gehouden.

Een andere manier waarop persoonlijke leningbedrijven proberen te ontmoedigen om uw lening vervroegd af te lossen, is vooraf berekende rente. Hier berekent de geldschieter vooraf hoeveel u aan hoofdsom en rentelasten zou moeten betalen als u uw minimale betalingen over de gehele looptijd van de lening zou doen. Uw betalingen gaan naar dit totale saldo, in plaats van het verschuldigde bedrag op te splitsen in rente en hoofdsom. Het is anders dan een lening met een enkelvoudige rente, waarbij uw maandelijkse rentelasten zijn gebaseerd op uw huidige hoofdsom.

In theorie, als u een persoonlijke lening met vooraf berekende rente aflost, zou de geldschieter u een deel van de rente moeten terugbetalen die u hebt betaald — in die zin dat deze niet “verdiende” omdat u niet op zijn geld voor zo lang als verwacht. Maar door de manier waarop de formules zijn opgezet, wordt de meeste rente relatief vroeg in de looptijd van de lening als “verdiend” beschouwd, dus u betaalt uiteindelijk meer rente dan u zou doen met een lening met een eenvoudige rente van hetzelfde bedrag en dezelfde rentevoet . Het maakt niet uit of u de hele looptijd van de lening gebruikt om uw saldo af te betalen, maar u wilt niet opgezadeld worden met een lening met vooraf berekende rente als u van plan bent deze vervroegd af te betalen.

Het verkrijgen van een goede deal voor een persoonlijke lening vereist wat onderzoek en een basiskennis van hoe rentetarieven uw totale saldo beïnvloeden. Het is een tijdrovende aanpak dan alleen een persoonlijke lening afsluiten bij uw lokale bank, maar het kan u op de lange termijn honderden of zelfs duizenden dollars besparen. Om dit proces te vergemakkelijken kunt u kijken op https://lenen-zonder-bkr.net/. Hier staat alle benodigde informatie op.

https://lenen-zonder-bkr.net/geld-lenen/82000-euro-lening/